Közszolgálati kreditpontok

Közszolgálati tisztviselők kötelező továbbképzése

A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.) Korm. rendelet értelmében a 2014. évtől a kormánytisztviselő, köztisztviselő továbbképzési kötelezettsége a közszolgálati továbbképzési, valamint szakmai továbbképzési programokkal, illetve a vezetőképzésekben való részvétellel teljesíthető. A felsőfokú végzettséggel rendelkező kormánytisztviselőknek, köztisztviselőknek a továbbképzési időszak (4 év) alatt legalább 128 tanulmányi pontot, a középfokú végzettséggel rendelkező kormánytisztviselőnek, köztisztviselőnek legalább 64 pontot kell teljesíteni. A tanulmányi pontok azt a tanulmányi munkaórát fejezik ki, amely meghatározott ismeretek elsajátításához, a követelmények teljesítéséhez szükséges.

A kötelezően megszerzendő tanulmányi pontok egy részét ún. szakmai továbbképzési kötelezettség teljesítésével kell teljesíteni, ennek mértékéről a hivatkozott kormányrendelet 9.§ (5) bekezdése rendelkezik részletesen.

A szakmai továbbképzések teljesíthetőek az ún. minősített továbbképzési programokon való részvétellel.

A Szakmai Konferenciaszervező Kft. folyamatosan nyújtja be egyes releváns továbbképzési programjait a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez (a továbbiakban: NKE) közszolgálati kreditpont minősítési eljárásra.

A folyamatban lévő minősítésekről, illetve a minősített képzési programokról kérje tájékoztatónkat az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: info@szakkonferencia.hu

Telefon: 30-726-8340

 

A közszolgálati kreditpontra minősített továbbképzésekre való jelentkezés feltételei

A közszolgálati kreditpontok gyűjtésére kötelezett kormánytisztviselőt, illetve köztisztviselőt foglalkoztató költségvetési szervnek fel kell vennie a képzés programját az éves képzési tervébe. Év közben minősítésre kerülő programok az éves képzési terv módosításával kerülhetnek felvételre. Ennek érdekében kérjük, hogy forduljon bizalommal az Önt foglalkoztató költségvetési szerv képzési referenséhez.

Azt követően, hogy a képzés a költségvetési szerv éves képzési programjába felvételre került, a képzésre kötelezett kormánytisztviselők, köztisztviselők egyénileg tudnak jelentkezni az NKE online felületén a részvételt megelőzően jelentkeznie kell a megadott nyilvántartási számú programhoz tartozó egyik konkrét képzésünkre (helyszín, időpont).

A képzés teljesítésének részletes tudnivalóiról (pontos helyszín, időbeosztás) a Szakmai Konferenciaszervező Kft. részére elküldött jelentkezésének feldolgozását követően e-mailben küldjük meg önnek a tájékoztatást.

Az NKE felületén történő jelentkezés kapcsán az egyetem vizsgaközpontjának elérhetőségein (Tel.: 06 1 432-9000/20373 vagy 432-9000/20358), e-mail: tovabbkepzes_vtki@uni-nke.hu) kérhet tájékoztatást, míg a továbbképzéssel kapcsolatban állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: info@szakkonferencia.hu

Telefon: 30-726-8340