Július elejétől megnyílik egy új nagy jelentőségű EU-s pályázat

Közzétéve: 2015. 06. 21.

Néhány nappal ezelőtt jelent meg egy 10 milliárd forint összértékű pályázati forrás (GINOP 1.2.2-15) mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyéni vállalkozások és szövetkezetek számára. A kiírás elsődlegesen eszközök beszerzésére, valamint termelésikapacitás-bővítő fejlesztésekre vonatkozik, és egyenként 5 és 50 millió forint közötti összegű vissza nem térítendő támogatást kínál 2015. július 9 és 2017. július 10. közötti intervallumban. A támogatás azonban különféle feltételek alapján kiterjed infrastruktúra- és információ-technológiai fejlesztésekre is.
A támogatás intenzitása 35 és 70% között mozog, induló vállalkozások maximum 10 millió forintot igényelhetnek. Részt vehetnek azok az egy lezárt üzleti évvel még nem rendelkező vállalkozások is, amelyek valamilyen feldolgozóiparhoz köthető tevékenységre pályáznak.
A pályázaton induló vállalkozásoknak vállalniuk kell ugyanakkor, hogy a projekt lezárását követő 2 üzleti évben a munkavállalói létszámukat nem csökkentik a bázisérték alá, egyúttal személyi jellegű ráfordításaikat ugyanezen időszakban éves átlagban 5%-kal növelik, továbbá azt is, hogy a nettó árbevételük átlagos éves növekménye a projekt lezárását követő 2 üzleti évben legalább 5%-os szintet ér el. Ez a feltétel azonban úgy is teljesíthető, ha hasonló időintervallumban a nettó árbevétel növekménye összességében eléri a támogatás összegét.

2015. június 21.

Megosztás: