Felfüggesztették a logisztika központok és szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatot

Közzétéve: 2015. 02. 07.

Január végén újranyitották, de pénteki hatállyal ismét felfüggesztik a GOP-2011-3.2.1. kódszámú „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati felhívást. A 2015. február 6-án 24 óráig postára adott pályázatokat azonban még befogadják. Ez a támogatás sikerpályázatnak számított, hiszen nagyon sokan kalkuláltak vele, azonban a tervezettnél korábban kimerült a rendelkezésre álló 24 milliárd forint összegű keret.
Elképzelhető, hogy a többi, januárban kibővített pályázat közül néhány rövidesen szintén kimeríti az eredetileg megállapított kereteit, bár egyelőre erre nincs semmilyen konkrét adat.
Még 2011-ben került kiírásra ez a pályázat a Magyarországon átmenő áruforgalom magas színvonalú logisztikai szolgáltatásokkal történő ellátása érdekében, és nemcsak a komplex logisztikai szolgáltatásokat, hanem az egyedi tartalmakat kínáló cégek számára is ideális terepnek számított. A magyar kisvállalkozói szektorral összefüggésben az jelentette a speciális hozzáadott értéket, hogy az adott területen sok és sokféle cég léphetett a porondra különféle szolgáltatási csomaggal.
A pályázatok váratlan lezárása a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások számára különösen fájdalmas, ugyanis a kkv-szektor számos ponton tudott belépni ebbe a komplex rendszerbe.
Miközben makrogazdasági szempontból örvendetes, hogy egy ilyen összetett pályázati konstrukció sikeres lehet, addig másfelől sajnálatos, hogy ez a projekt továbbfejleszthetetlenné vált, hiszen ezáltal a versenypiacon megjelenő logisztikai szolgáltatók nagyszámú potenciális befektetési lehetőségtől esnek el.

2015. február 7.

Megosztás: