A munkahelyi esélyegyenlőség problémája Magyarországon továbbra is súlyos

Közzétéve: 2015. 12. 23.

Az esélyegyenlőség kérdésköre önmagában is kifejezetten bonyolult jelenség a munkaerőpiaci problémákon keresztül vizsgálódva mutatja azonban a legérdekesebb összképet.

Sokféle egyenlőtlenségi helyzetet értelmezhetünk, a hátrányos megkülönböztetések széles skáláját azonosíthatjuk. A diszkrimináció közvetlen értelemben nemcsak negatív, hanem pozitív is lehet, ami azonban áttételesen szintén súlyosan aggályos, és egy sor alkotmányos, emberi jogi alapelvet is sérthet. A megkülönböztetések leggyakrabban nem, életkor, település, etnikum vallás és világnézet alapján, valamint a karrierlehetőségek és a jövedelmek eltérősége alapján realizálódnak.

A munka világában jellemzően az alkalmazottakkal szemben megfigyelhető diszkrimináció a leginkább vizsgált, egyúttal sajnos leginkább jellemző kérdés. Az egyedi esetek sokszor izgalmasak, azonban a szisztematikus jogsértések, etikai hibák kínálják a stabil tapasztalati hátteret. Gyakoriak a véletlenszerű előfordulások, félreértésekből, hagyományokból adódó helyzetkezelések, illetve olyan elfogadott konvencionális megoldások, amelyeket akár az érintettek is széles körben tolerálnak, de ettől még értelemszerűen nem felelnek meg az esélyegyenlőség követelményeinek.

A kisebb méretű és kevésbé cizellált felépítésű mikro-, kis- és középvállalkozások esetében jellegzetes, tipikus esetekkel találkozhatunk, míg a fejlettebb szervezeti kultúrával és az üzleti tevékenység koordinált folyamatmenedzsmentjével rendelkező vállalkozásokban a kifogásolható esetek ritkábbak és erősebb az önkorrekciós képesség is.

Tegye meg Ön is az első lépéseket a befogadó társadalom megvalósításáért:

Esélyegyenlőség – lépések a befogadó társadalom megvalósításáért tréning

2015. december 23.
Szerző: Szakmai Konferenciaszervező Kft.

Megosztás: