A kiégés (burn-out) szindróma a magyar gazdasági szakemberek körében

Közzétéve: 2015. 12. 02.

A kiégésnek nevezett sajátos tünet-együttes az utóbbi évtizedben Magyarországon is kiemelt figyelemnek örvend. A kiégés (burn-out) megnyilvánulásait sokan szimpla depresszióként azonosítják, illetve széles körben elterjedt az a nézet is, miszerint ez egyfajta menedzserbetegség, illetve hogy ez maga a menedzserbetegség, miközben azt láthatjuk, hogy a kiégés egyszerre részhalmaza a menedzserbetegségeknek, azonban sok tekintetben több is azoknál.
A leggyakrabban felvázolt sémában elkülöníthetjük a siker szakaszát, amelyben a majdani beteg szárnyal a munkahelyén, majd a frusztráció, a fásultság és a fokozódó érdektelenség fázisát, illetve a távolodás apatikus tüneteit.
Fontos kérdés, hogy kiket érint, egyes kutatók a férfiak jellegzetes betegségeként, míg mások inkább a nők – látens – veszélyeztetettségeként írják le a problémát.
Nem kerülhetjük meg azt a kérdést sem, hogy mikor jelenik meg? Jellemzően néhány (3–7) év kifejezetten feszített, egypólusú munka után. A burn-out szindróma legjellemzőbb forrása maga a munkahelyi stressz. Amennyiben bővebben érdekli a probléma és megoldást is keres:

Stressz-kezelés az érzelmi intelligencia fejlesztésével tréning!

2015. december 1.
Szerző: Szakmai Konferenciaszervező Kft.

Megosztás: