A Google HR igazgatója szerint, ha előléptetést szeretnénk elengedhetetlen a folyamatos fejlődés!

Közzétéve: 2016. 01. 25.

A Google HR igazgatója, Laszlo Bock véleménye igencsak mérvadó a globális munkaerőpiacon. A magyar származású HR guru nemrégiben a LinkedIn profilján tett közzé 5 tippjét arról, hogy tapasztalatai szerint melyik az az 5 tényező, amely a munkahelyi előléptetéshez szükséges. Íme:

Tanulj a visszajelzésekből! Ahhoz, hogy fejlődhessünk a munkánkban, nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjunk arról, mit csinálunk jól, vagy éppen rosszul. Elsősorban a felettesünk véleménye számít, már csak az előléptetés szempontjából is, de természetesen fontos a kollégák visszajelzése is, ők sokszor akár objektívebben is láthatnak bennünket. Érdemes időnként megkérdezni, hogy a többiek szerint miben lehetne fejlődni, min kellene változtatni, mit lehetne jobban csinálni. Amennyiben saját magunk proaktívan érdeklődünk a fejlesztendő képességeinkről, akkor azzal nem csak a fejlődésünket segíthetjük elő, de javulhatnak munkahelyi kapcsolataink és ráadásul a munka iránti elkötelezettségünket is erősítjük vele.

Fejlesszük a problémamegoldó képességünket! Laszlo Bock szerint az aktuális problémákra kell először koncentrálni, és minél hatékonyabban megoldani azokat. Ha ez sikerül, azzal a vállalat, és a főnökünk bizalmát is elnyerhetjük, ami után már egyszerűbben előhozakodhatunk a céggel kapcsolatos jövőbeni terveinkkel, na és persze az esetleges előléptetés gondolatával.

Kulcs a folyamatos fejlődés, tanulás! Csak nyerünk azzal, ha távlatokban gondolkodunk, akár a meglévő munkahelyünkön számítunk előléptetésre, akár a későbbiekben új munkahelyben gondolkodunk. Tervezzük meg, hol szeretnénk látni magunkat 5, 10, vagy akár 15 év múlva és végezzünk egy kis önvizsgálatot: vajon ehhez milyen kompetenciákat kell még fejlesztenünk, hol vannak hiányosságaink. Kompetencia fejlesztésre irányuló tréningeket itt találsz: www.szakkonferencia.hu

Bátran vállaljuk a céljainkat, megéri! A HR szakértő szerint átlagban egy nőnek több időbe kerül, amíg eljut odáig, hogy elő szeretné, illetve elő tudja léptetni magát. Éppen ezért a Google-nál már évek óta a dolgozók maguk kérhetik az előléptetésüket, az ott dolgozó nőket pedig külön e-mailben emlékeztetik, hogy jelöljék magukat, ha úgy érzik, esélyesek lennének. Ehhez azonban fontos, hogy megfelelő önkritikával, és önbizalommal rendelkezzünk, és biztosak legyünk abban, hogy az előléptetéssel járó nagyobb felelősséget és a stresszt is jól tudjuk kezelni.
Mindig legyen egy „B” tervünk! Ha az előléptetésünk egyetlen módja az, hogy a főnök helyére kerüljünk, aki előre láthatólag viszont maradni fog, vagy ellenérdekelt az előléptetésünkben, ezért folyamatosan szabotálni fogja a terveinket, akkor bizony jobban járunk, ha inkább munkahelyet váltunk. Ha az egyik terv nem működik, akkor találjunk ki egy másikat, és próbálkozzunk azzal.

Szerző: Szakmai Konferenciaszervező Kft.
2016. január 25.

Megosztás: