7 Tipp a határok felállításához a munkahelyeden

Közzétéve: 2016. 03. 11.

Sokunk tölti napjának nagy részét a munkahelyén. Ez a munka az otthoni életünkre is hatással lehet, így határokat kell felállítanunk. Ez a határ megmutatja a főnöködnek, kollégáidnak és ügyfeleidnek is, hogy van tartásod. Ha te magad tiszteled a saját határaid, akkor, ha hiszed, ha nem, általában ők is így tesznek. Emlékezz, te tanítod az embereket, hogyan bánjanak veled.
Persze a munkában ez trükkös lehet, hiszen ott a lehetősége (amitől persze mind tartunk), hogy lefokoznak, vagy kirúgnak. Mégis egyértelmű kommunikációval, gyakorlással és megfelelő előkészületekkel megoldható.
Gyakran egyszerűbb felállítani a határokat, munkakezdéskor, vagyis az első napokban. Ekkor érdemes számításba venni a következőket: munkaidő, esetleges túlóra, és ennek körülményei, kiknek adod meg a privát telefonszámod, randizol-e kollégákkal. Ha hosszú távra tervezel a cégnél a következő 7 tipp segíthet a határok felállításában:

Ismerd az értékeidet: Ha megérted a saját értékrended, az segít meghatározni, hol húzd meg a határt. Például ha van pár szenvedélyed,amire időt szeretnél szánni, akkor határozottnak kell lenned a túlóra kérdésében, úgy mint az állandó elérhetőségében.

Egyértelműen kommunikálj: Légy egyértelmű. Ha nem akarod, hogy az ügyfeleid vagy kollégáid állandóan hívjanak, add meg nekik az időintervallumot, amikor kereshetnek. Ebben az esetben határozd meg mi számít vészhelyzetnek, amikor ezen kívül is kereshetnek.

Ha átlépik a határt, egyből adj neki hangot: Ha valaki megsérti a felállított teret, azonnal reagáld le a szituációt, ne hetekkel vagy hónapokkal később hozd fel. Ha ezt nem teszed meg (adsz hangot a sértettségednek egyből) az egész veszít a komolyságából.

Adj neki struktúrát: Ennek egy módja, hogy időben behatárolod és megadod a témákat, amikről beszélni szeretnél majd például a főnököddel való meetingen.

Otthon is szabj határokat: Nézd meg az e-mailjeidet például vacsora előtt, aztán tedd félre a telefont, vagy gépet, és koncentrálj a családodra, körülötted lévőkre, pihenj, nézz velük tv-t. Fontos, hogy legyen egy nap, amikor teljesen kikapcsolsz.

Fókuszálj a konkrét magyarázatra: Mikor kialakítod a határokat, fontos, hogy az ügyet ne csak a saját szemszögedből szemléltesd. A főnöködnek mutass rá az ügynek az ő szemszögéből releváns szegletére. (Ha túl sokat foglalkozol X, dologgal, nem marad idő Y-ra.) Ha a főnököd számodra értelmetlen feladatot ad ki, kérdezz rá udvariasan, miért is fontos ezt neked megcsinálni.

Készülj fel rá, hogy át fogják lépni: Segít, ha vizualizálod milyen is lesz, ha átlépik a határt. Például ha a főnököd szombaton ír e-mailt. Mit teszel? Egyből válaszolsz? Vagy majd csak hétfőn elnézést kérsz és megmondod, hogy a családoddal töltötted a hétvégét? Ha ezekre előre kigondolod a választ, egyszerűbb lesz cselekedni, amikor megtörténik.
A határokat nehéz felállítani, és sokszor átlépik őket, ám ezt érdemes kihívásnak felfogni, és tanulni belőlük. Azonban ha a munkahelyeden nem látod esélyét a javulásnak, gondold végig megéri-e maradni.

2016. március 11.

Megosztás: