Módosult és további változások előtt áll a Munka törvénykönyve

Közzétéve: 2015. 01. 28.

2015. január 1-jétől viszonylag kisebb súlyú kérdésekben, de több szabályozás tekintetében is megváltozott a Munka törvénykönyve.
Az uniós jogharmonizáció keretében módosult a keresőképtelenség és a szabadság kapcsolata, ezentúl a korábbi időarányos szabály helyett a keresőképtelenség idejétől függetlenül jár a dolgozónak a teljes évi szabadság.
Változatlan, hogy a munkavállaló kérésére a gyermek 3 éves koráig a munkáltató köteles a munkaszerződést a napi munkaidő felére csökkenteni, azonban három vagy háromnál több gyermek esetében a korábban hatályban lévő időtáv kitolódhat a gyermek 5 évis koráig.
Ezzel párhuzamosan egyértelműsítésre került a nagycsaládosok fogalma is, ily módon a különféle jogszabályok által használt, helyenként értelmezési problémákat is felvető megnevezések egységesek lettek.
A Közalkalmazottak jogállásáról törvényben megjelenik az édesapák pótszabadságának intézménye is, mely szerint a gyermek születésétől számított 2. hónap végéig 5, ikrek esetében 7 nap pótszabadság jár.
Érdekesség, hogy a felmondási tilalom – némi korlátozással – a továbbiakban a vezető állású munkavállalókra is kiterjed.
2015. március 15-én újabb változások várhatók, elsősorban a kereskedelmi szektort érintő vasárnapi munkavégzés tilalmát kimondó szabályozás miatt.

2015. január 28.

Megosztás: