Indul a két új EU-s támogatásokra kiírt pályázat

Közzétéve: 2015. 07. 14.

Korábban már beszámoltunk ezekről a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében lévő versenyképesség-javító és kapacitásbővítő pályázatokról, amelyekhez kapcsolódóan a múlt hét óta nyújthatók be a konkrét tervek.
A mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető két pályázat összértéke 85 milliárd forint, 65 és 20 milliárd forintos bontásban. A nagyobb összegű kiírás korszerű eszközök és gépek beszerzését, valamint infrastrukturálisan fejlett telephelyek kialakítását célozza, továbbá ehhez a kerethez tartozik a némileg megfoghatatlan versenyképesség-fejlesztő támogatás is.
A vissza nem térítendő támogatások az 50 és 500 millió forintos tartományban helyezkednek el, és elsősorban feldolgozóipari vállalkozások számára lesznek lehívhatók.
A második 20 milliárdos kapacitásbővítésre irányuló keretből elsősorban a helyi gazdaságok fejlesztése, illetve a támogatott cégek piaci pozícióinak javítása szerepel a célkitűzések között. Az egyedi keretösszegek itt 5 és 50 millió forint között alakulnak.
A kormány élénk érdeklődésre számít mindkét pályázattal kapcsolatban az előzetes érdeklődések alapján, illetve azért is, mert a potenciális igénylők számára előzetesen nyitva állt az online kitöltő-program megismerésének lehetősége, valamint a kötelező adatszolgáltatás mértéke is jelentősen kb. 300 adatmezőre csökkent.

2015. július 14.

Megosztás: