Fontos jogszabályváltozások léptek hatályba a hónap elején

Közzétéve: 2015. 07. 03.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, az év második felében az idén is számos új és sokak számára lényeges módosításra kell felkészülnünk, ráadásul az érintett területek köre is meglehetősen változatos.
A lakáscélú vissza nem térítendő állami támogatás, a családok otthonteremtési kedvezménye (lánykori nevén szocpol) a továbbiakban már nemcsak új, hanem használt lakóingatlan vásárlása vagy meglévő használt lakás bővítése esetén is igényelhető.
Az épített, illetve vásárolt új lakás (telekár nélküli) nettó vételára maximálisan 350.000 forint lehet/négyzetméter, amennyiben az ingatlan alacsony energiafogyasztásúnak minősül. Ha ez a kritérium nem teljesül, a limit 300.000 forint.
A munkahelyvédelmi akcióterv elnevezésű intézkedéscsomag is kiterjesztésre kerül, ennek értelmében a munkaadók adókedvezményt vehetnek igénybe mezőgazdasági tevékenység keretében foglalkoztatott 25 és 55 év közötti munkavállalók után. A kedvezmény legfeljebb 100.000 forintos bruttó bérhatárig érvényesíthető, mértéke maximum 14,5% lehet.
Módosul a szabálysértési törvény is oly módon, hogy a magyar rendszámú gépjárművel külföldön elkövetett szabályszegés esetén a helyi hatóság kérésére Magyarország köteles kiszolgáltatni a hivatalos üzembentartó adatait.
Elméletileg útnak indult mosógépcsere-program is, azonban a nyugat-dunántúli régióban gyakorlatilag azonnal kimerültek a térségre allokált források, amelyek összértéke országosan 500 millió forint.

2015. július 3.

Megosztás: