A Magyar Iparszövetség is aktív szerepet vállal az EU-s pályázatokra történő felkészülésben

Közzétéve: 2015. 06. 17.

A Magyar Iparszövetség széles körű támogatást nyújt annak érdekében, hogy tagjaik a mikro-, kis- és középvállalkozások részére kiírt pályázatokon sikeresen szerepeljenek.
A szervezet által vállalt tevékenység lényege, hogy a területi szakértők ingyenes szolgáltatás keretében részt vesznek a konkrét pályázati lehetőségek kiválasztásában, a pályázati koncepciók elkészítésében, illetve a különféle anyagok, csatolandó dokumentumok összeállításában. Kiemelt hangsúlyt kap a pályázati lapok formailag helyes kitöltése és a határidők messzemenő betartása.
Ez a szolgáltatáscsomag nem kizárólag az aktuális EU-s pályázatokhoz kapcsolódik, lévén az Iparszövetség inkubációs tevékenységet is folytat az újonnan alapított, ígéretes fejlődési potenciállal rendelkező vállalkozások működésének stabilitása, illetve versenyképességének megalapozása érdekében.
A pályázati feltételekre vonatkozó új szabályozás értelmében a nyertes cégeknek a szükséges önrészt csak a pályázati időszak utolsó negyedében kell rendelkezés bocsátaniuk. Az Iparszövetség konkrét garanciákat saját nevében nem nyújt, de alapítója az UNIO Garancia Szövetkezetnek, amely hitelbiztosítékot ad (a szövetkezet jelenleg kb. 4 milliárd forintos állománnyal rendelkezik), továbbá aktívan közreműködik az optimális banki garancia kiválasztásában.
A szabályozás önrészre vonatkozó eleme az érintett vállalkozások számára kedvezőnek tűnik, azonban számos kockázata van, ugyanis valamilyen szinten lehetővé teszi, hogy a cég a már működő projekt eredményeiből teljesítse az önrészfizetési kötelezettséget.

2015. június 17.

Megosztás: